Niemand wil trauma, en iedereen heeft het! 

Trauma is een woord dat soms beladen lijkt, en dat hoeft niet zo te zijn. Het ontstaat wanneer we momenten in ons leven hebben meegemaakt waarin we ons niet veilig en vertrouwd voelden, en we onze gevoelens en emoties niet konden uiten. Deze onverwerkte emoties worden opgeslagen en vastgehouden door ons lichaam.

Iedereen draagt op de een of andere manier trauma met zich mee, bewust of onbewust. Trauma kan variëren van grote gebeurtenissen tot kleine momenten die diepe indrukken achterlaten. Dat beïnvloedt de manier waarop we denken, voelen en handelen, soms zonder dat we ons hiervan bewust zijn. Het is belangrijk om te begrijpen dat het erkennen van trauma een belangrijke stap is naar genezing en groei. 

Het goede nieuws is dan ook dat we tegenwoordig de vaardigheden en technieken hebben om trauma’s te kunnen doorvoelen en vrij te laten. Jij hebt dus de keuze om bewust te werken aan het transformeren van oude wonden en ruimte te creëren voor een gezondere en gelukkige toekomst. 

Praat daarom over je trauma en vraag hulp wanneer je dit nodig hebt. Je hoeft dit namelijk niet alleen te doen. Door te begrijpen hoe trauma ons beïnvloedt, kunnen we bewuste keuzes maken om te genezen en gelukkiger te gaan leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.