Stress en Burn-out

Stress (spanning) hoort bij het leven en is gezond. Een examen, sollicitatiegesprek of andere inspannende gebeurtenis kan al spanning oproepen, die vervolgens weer weggaat. Een téveel aan voortdurende spanning kan mentale en fysieke klachten veroorzaken.  Wanneer je daar verkeerd mee omgaat, kun je overbelast raken, in het uiterste geval zelfs overspannen of burn-out. Het gevolg is dat je lichamelijk en geestelijk  totaal uitgeput bent.

Indien je burn-out bent geraakt of met een teveel aan stress rondloopt, heb je iemand nodig die jou begrijpt, met je meedenkt en je helpt verantwoorde beslissingen te nemen.

Bij Nexus Amor onderzoeken we eerst wat de klachten zijn en of deze door chronische stress veroorzaakt worden. Dit wordt gedaan middels een vragenlijst en een intakegesprek. We starten met het stopzetten van de roofbouw, zodat de lichamelijke en psychische klachten kunnen afnemen. Tegelijkertijd richten we ons op herstel door (leren) te ontspannen en bij te tanken. Daarnaast krijg je informatie over het Chronisch Stress Syndroom en gezond zelfmanagement. Het is belangrijk in het herstelproces dat je klachten af gaan nemen en dat je je vitaler gaat voelen. Er wordt onderzocht welke factoren hebben bijgedragen aan de overbelasting en hoe je in de toekomst kunt zorgen dat je de balans houdt die goed en gezond is voor jou.

Bij de coaching gebruik ik de CSR methode die bewezen effectief en wetenschappelijk onderbouwd is. Naarmate het herstel vordert gebruik ik ook andere coachingsmethoden om diepgaander inzicht te krijgen in je patronen voor een beter welbevinden.