Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde herstelt op natuurlijke wijze de balans in lichaam en geest.Het is een natuurlijke geneeswijze, hierbij wordt het natuurlijke zelf genezende vermogen van uw eigen lichaam aangesproken om genezing te bevorderen.

  • Ziektesymptomen zijn een (doelmatige) reactie van het zelf genezende vermogen op een verstoring van het inwendige evenwicht. Ziektesymptomen hebben een signaalfunctie en geven aan dat er iets niet in orde is met het lichaam. Onderdrukking van ziektesymptomen leidt tot verlies van hun signaalfunctie.
  • De middelen die ingezet worden om het zelf genezende vermogen te ondersteunen moeten natuurlijk zijn, mogen niet schaden en/of verslavend zijn.
  • Geest en lichaam vormen een eenheid en de mens is verbonden met zijn omgeving. Bij behandeling wordt daarom behalve naar het lichaam aspect ook altijd gekeken naar o.a. de voedingsgewoonten en naar sociale, maatschappelijke, geestelijke aspecten van de persoon.
  • Ziekte werkt bij iedereen anders uit omdat iedereen uniek is. Daarom is een individuele behandeling nodig.
  • De natuurgeneeskundig therapeut begeleidt de cliënt in het proces van zelfgenezing en biedt hiertoe het contact, de informatie en de middelen/methoden die hiervoor nodig zijn. De cliënt moet zelf een goede motivatie hebben en bereid  zijn om samen met de therapeut het gegeven advies en therapie te volgen.
  • Natuurgeneeskunde sluit de officiële reguliere geneeskunde niet uit! Bij ernstige aandoeningen of twijfel wordt verwezen naar de eigen huisarts.

Door middel van verschillende behandelingen en therapie bied Nexus Amor dé oplossing op het gebied van geestelijk en fysiek welzijn.
Tevens kan er gebruik gemaakt worden van:
Bach Bloesem Remedies
Natuurvoeding
Ontzuren & Ontgiften
Stralingsklachten