Regressietherapie

Regressie betekent teruggaan in de tijd. Het is een effectieve therapie voor het verwerken van nare ervaringen of trauma’s. Ik help je terug te gaan naar de eerste (bewust of onbewuste) ervaring die de oorzaak is van je huidige klacht. In hypnose kun je terug gaan naar ervaringen uit het verleden (oorzaak), dat is regressie. Net zoals een geur of een geluid je soms spontaan terug brengt naar vroeger. Herbeleving van onverwerkte ervaringen die met een probleem van nu verbonden zijn laat dit probleem oplossen!
Je kunt vroegere ervaringen herbeleven om zo tot de kern te komen en de oorzaak aan te pakken. Soms zelfs ervaringen van voor je (laatste) geboorte. Het doel hiervan is je te bevrijden van de belemmerende emoties en gedachten die nu voor problemen zorgen. Er kunnen (vergeten) ervaringen boven komen tijdens een behandeling. Je bent je tijdens de behandeling altijd bewust dat de ervaring al voorbij is. Ik begeleid je om inzicht te krijgen in de gevolgen van de ervaringen en om die los te laten.

Soms mag je een paar stappen terugdoen, om weer een grote stap vooruit te zetten. Doe je dat niet, dan kan het zijn dat je steeds tegen dezelfde problemen blijft aanlopen. Voorbeelden hiervan zijn angststoornissen, moeite met relaties, een gebrek aan zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld. Tijdens een regressie is het niet alleen mogelijk om in het huidige leven oorzaken op te sporen, maar zelfs in vorige levens. Daarbij is het niet noodzakelijk dat je in reïncarnatie gelooft.

Voor welke klachten is regressietherapie geschikt?
Eigenlijk kun je regressietherapie inzetten voor allerlei klachten.
Het is vaak erg effectief bij:
– fobieën en angsten
– gevolgen van pesten
– traumatische gebeurtenissen
– verdrongen herinneringen die wel je gedrag beïnvloeden
– depressies
– vermoeidheid en burn-out
– lichamelijke klachten zonder medische oorzaak
– overige klachten