Systemisch werken

Wil jij een keer een opstelling meemaken? Weet jij eigenlijk al wat je zou moeten doen maar houd iets je nog tegen? Loop je ergens al heel lang mee en heb je alles al geprobeerd? En zoek jij ook meer diepgang?

Tijdens een opstelling gaan we samen op reis in hoe we de werkelijkheid ervaren. Wat gebeurt er in relatie tot jezelf of een belangrijke ander? Als een spiegel kijken we naar onszelf. Wat speelt er diep van binnen? Zo leren we over mens zijn. En je krijgt inzichten over hoe je je relaties, gezondheid, werk, of levensrichting kan vormgeven. Systemisch werken is een ervaringsgerichte manier van coaching en begeleiding. Het kan erg transformerend zijn en doorbraken creëren, juist wanneer je al erg lang met iets rondloopt, iets heel complex is en je er al heel lang niet uitkomt met ‘het erover nadenken’. Of je komt juist om meer verbinding te krijgen met een kwaliteit in je leven, een keuze te maken, of scenario’s tegen elkaar af te wegen. Hoe vager en complexer je gevoel, des te beter. Als je geen vraag hebt, is deelname leerzaam omdat je altijd wel iets over jezelf leert kennen. Kijken en proeven kan natuurlijk ook altijd. In onze aanwezigheid betekenen we soms het meest.

Ga jij dit avontuur met jezelf aan?

Spreekt dit je aan?

  • Wil je met een frisse blik de toekomst tegemoet? Laat dan vrij wat je los wilt laten
  • Loop je vast? Ik maak het losser voor je
  • Last van terugkerende klachten? Ik laat je zien, waar de oorzaak kan liggen

Wat houd een individuele opstelling in:
Het werken met een individuele opstelling kan soms een eenmalige opstelling betreffen, maar is meestal een onderdeel van een totaalproces en gaat heel goed samen met coaching.
Tijdens een bewustwordingsproces kan een opstelling helpen inzicht te ontwikkelen in die onderliggende patronen, die verdere ontwikkeling in de weg staan.

In zo’n opstelling worden vaak problemen of gedrag zichtbaar. Onbewust kan de persoon in die onbalans in het systeem verstrikt zijn geraakt, wat helder kan worden in een opstelling. Door de onbalans kan de cliënt klachten of symptomen hebben overgenomen die helemaal niet van hem of haarzelf zijn, zoals moeheid, depressie, herhalende werk of relatieproblemen, lichamelijke klachten en nog meer.
2013-09-24-16-54-10
Deze individuele opstelling kan tijdens een coaching plaatsvinden, maar ook specifiek 1-op-1 in te zetten zonder al te veel woorden eraan toe te voegen. Dit kan een afspraak zijn van 1 uur, 1 1/2 uur of 2 uur. Naar gelang jouw vraag, inzet en tijdsplanning.

Wat levert een opstelling je op:
Veel inzichten over jouw rol in het systeem, jouw houding t.o.v. anderen.
Je weet wat jouw bewuste en/of onbewuste patronen zijn.
Het is mogelijk dat je veranderingen ervaart in je leven en je dingen anders doet.
Het geeft je een vrijer gevoel en je krijgt meer ruimte, meer lucht.