Body Stress Release

Body Stress Release is een methode waarbij er afwisselend wordt getrommeld op de linker- en rechterkant van het lichaam. Daardoor raak je diep ontspannen en worden de hersenhelften bilateraal gestimuleerd. Door Body Stress Release ontstaat een verruimd bewustzijn. Tevens kom je beter in contact met jouw gevoel en wordt de intuïtie en creativiteit geprikkeld.

Het woord release betekent loslaten, bevrijden, vrijlaten en vrijgeven. Daarnaast betekent het ook ontspannen, afstand doen of ontheffen van iets en de eerste vertoning van een nieuwe film. En dat is precies wat er gebeurt tijdens Body Stress Release.

Tijdens het trommelen raak je ontspannen en komt er een stroom van gedachten en beelden op gang die veel inzichten geven. Soms komen er ook emoties boven die meestal onmiddellijk worden verwerkt. De verhoogde hersenactiviteit wordt geïntegreerd met de gedachten in het bewustzijn. Het is een methode waarvan de positieve effecten al na de eerste sessie merkbaar zijn. Vaak zijn de resultaten enkele dagen of weken na de sessie zelfs nog beter. Cliënten zien na enkele sessies dat negatieve beelden, emoties en gedachten vervagen en minder toepasselijk worden, terwijl positieve gedachten en gevoelens juist levendiger en waardevoller worden.

Effecten Body Stress Release:
– meer zelfvertrouwen
– negatieve gedachten en gevoelens worden omgevormd in positieve
– je raakt meer ontspannen
– stress loslaten
– ontdekken wat je competenties zijn
– je voelt je krachtiger
– verwerken van emoties
– meer of beter in contact komen met je gevoel
– meer verbinding tussen lichaam en geest
– je weet beter wat je wilt

Deze behandeling is een onderdeel van een Natuurgeneeskundig consult en/of Integratieve Psychotherapie.